ოქროსფერი ღვინის ქალაქად წოდებულ ბოლნისში 29- 31 ივლისს უნიკალური, სამდღიანი გასტრონომიული ღონისძიება გაიმართა. პროექტის ინიციატორია გაერთიანება ,,ღვინო ბოლნისის“ დამფუძნებელი გურამ ავქოფაშვილი, რომლის მიზანიც ადგილობრივი პროდუქტებისა და ღვინის კულტურის განვითარებაა.
ღონისძიება აერთიანებდა ადგილობრივ ინგრედიენტებზე დაფუძნებულ ახალ კერძებს, ღვინისა და მომსახურების თანამედროვე სტანდარტებს, სადაც მონაწილეობდნენ ადგილობრივი მეღვინეები, წამყვანი შეფები, მიშა ავსაჯანიშვილი, თორღვა გოგოჭური და 2024 წლის საუკეთესო სომელიე საქართველოში საბა ქიტიაშვილი.
ბოლნისი იმკვიდრებს თავს, როგორც ერთ-ერთი უძლიერესი რეგიონი, სადაც ჭიქა ღვინოს თან ერთვის ადგილობრივების მიერ მოწეული ნედლეულით, მაღალი ტექნოლოგით დამზადებული, გემოვნებიანი, ავთენტური კერძები. აღნიშნულმა პროექტმა კიდევ უფრო გააძლიერა ბოლნისის, როგორც რეგიონის პოტენციალი, რომელიც აერთიანებს გემოს, კულტურას და ტურისტულ შესაძლებლობებს.